AMSTERDAM – Razer, een fabrikant van game-accessoires, heeft donderdag de Ouroboros geïntroduceerd, een nieuwe gamemuis die tal van aanpassingsmogelijkheden kent. Ook presenteerde het bedrijf een nieuwe lichting toetsenborden.

De Ouroboros is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gamers. Bovendien kent de muis een aantal ergonomische instellingsmogelijkheden. Zo kan de palmsteun van de muis twee centimeter omhoog of omlaag worden bijgesteld, kan de muis langer of korter worden gemaakt en is de hoek waarin de muis op het bureaublad ligt in te stellen.

Draadloos

Ook beschikt de muis over verwisselbare zijpanelen om de grip van de muis aan te passen op diverse muisgrepen. De Ouroboros is verder voorzien van een dubbel sensorsysteem met een resolutie van 8200 dpi en elf programmeerbare knoppen.

De muis kan draadloos worden gebruikt, waarbij de batterijduur zo’n twaalf uur bedraagt. De Ouroboros komt in het vierde kwartaal op de markt en krijgt een adviesprijs van 130 euro.

BlackWidow

Naast de nieuwe gamemuis introduceerde Razer donderdag ook drie nieuwe mechanische toetsenborden in zijn BlackWidow-serie. De BlackWidow Ultimate 2013 (140 euro, vanaf augustus) en BlackWidow 2013 (100 euro, vanaf juli) zijn ietwat aangepaste versies van bestaande toetsenborden uit de serie, met onder meer een matzwarte afwerking en betere ondersteuning voor het indrukken van meerdere toetsen tegelijk.

De BlackWidow Tournament Edition is een volledig nieuw model. Dit mechanische toetsenbord is gebaseerd op de normale BlackWidow 2013, maar is wat compacter doordat het numerieke toetsenblok aan de rechterzijde is weggelaten. Hierdoor is het toetsenbord volgens Razer makkelijk mee te nemen naar lan-party’s. Deze portable BlackWidow-variant is vanaf augustus verkrijgbaar voor 80 euro.