AMSTERDAM – Fabrikant van game-accessoires Mad Catz heeft een nieuwe draadloze headset uitgebracht voor de Xbox 360. De headset hoeft niet met een kabeltje aan de controller te worden bevestigd om te chatten.

Naar eigen zeggen heeft Mad Catz daarmee een primeur te pakken: volgens het bedrijf is de Tritton Warhead 7.1 Wireless Surround Headset de eerste écht draadloze headset voor Microsofts spelcomputer.

Eerdere draadloze modellen zouden weliswaar hun geluid draadloos ontvangen, maar moesten voor voicechats alsnog via een kabeltje met de controller worden verbonden, aldus Mad Catz.

Surround

De Warhead 7.1 is niet alleen draadloos, hij beschikt ook over surroundtechnologie die een 7.1-kanaals audio-ervaring moet bieden. De headset werkt op oplaadbare batterijen, waarvan een extra setje wordt meegeleverd. Zo kunnen spelers lege batterijen direct verwisselen en doorspelen, belooft de fabrikant.

De draadloze hoofdtelefoon ondersteunt diverse audioformaten, waaronder Dolby Digital en Dolby Pro Logic, en komt met verschillende voorgeprogrammeerde equalizerinstellingen. De headset komt binnenkort in de winkels te liggen, maar wat voor prijskaartje erbij hoort, is nog niet bekendgemaakt.