AMSTERDAM - Aan het begin van de Australische rechtszaak tussen Apple en Samsung heeft de rechter verklaard dat de zaak 'belachelijk' is en dat de bedrijven er eigenlijk zelf uit zouden moeten komen.

In de Australische zaak stelt Samsung dat Apple drie 3G-patenten geschonden heeft. Apple beweert dat Samsung onterecht een patent op het gebied van schermtechnologie gebruikt. De zaak gaat waarschijnlijk drie maanden duren.

Volgens Samsung heeft Apple geweigerd licenties af te nemen voor de patenten. Volgens Apple wil het bedrijf dat wel, maar heeft Samsung het aanbod afgeslagen. "Waarom zou deze zaak in godsnaam moeten doorgaan?", vroeg rechter Annabelle Bennett zich af, zo meldt onder meer Bloomberg.

"Het is belachelijk. In een vergelijkbare zaak tussen twee andere bedrijven zou ik de bedrijven direct verplichten zelf te bemiddelen. Waarom zou ik dat nu niet doen?" Bennett liet weten voor het eind van de week antwoord te willen.

Patentoorlog

De rechtszaak in Australië is één van de tientallen zaken wereldwijd in ongeveer tien verschillende landen. Ook in Nederland liepen en lopen diverse zaken. In de Verenigde Staten begint een grote zaak 30 juli.

In Australië werd eerder bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 wel gewoon verkocht mag worden. Eerder werd een tijdelijk verbod opgelegd.

Alles over de patentoorlog tussen Apple en Samsung