AMSTERDAM – LG heeft een nieuwe serie ips-monitoren onthuld. Deze IPS7-serie behelst twee modellen van 23 en 27 inch, elk met een zeer dunne rand rond het scherm.

De twee schermen hebben schermdiagonalen van 23 en 27 inch, maar de resolutie – 1920 bij 1080 pixels – is in beide gevallen gelijk. De monitoren moeten het vooral hebben van hun ips-technologie – die voor een realistischere kleurweergave en betere kijkhoeken moet zorgen – en design.

Wat dat laatste betreft, valt op dat het tweetal een slanke rand van 1,2 millimeter rond het scherm heeft, terwijl het schermpaneel zelf zo’n 1,3 centimeter dik is. LG noemt dit ontwerp met dunne randen en slanke schermen het ‘Cinema Screen’-design. Dit ontwerp wordt ook toegepast bij sommige televisies van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant.

MHL

Ook nieuw is de ingebouwde MHL-ondersteuning. MHL staat voor ‘Mobile High Definition Link’ en stelt eigenaars van tablets en smartphones in staat om hun mobiele toestel met een kabeltje op de monitor aan te sluiten. Filmpjes en foto’s die zijn opgeslagen op het mobiele toestel, kunnen vervolgens op het grote scherm worden afgespeeld.

LG laat weten inmiddels begonnen te zijn met het verschepen van zijn IPS7-serie. Wanneer de monitoren in de winkels zullen liggen, is echter nog niet duidelijk. Ook de adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.