AMSTERDAM – ViewSonic heeft in de Verenigde Staten een nieuwe monitor met een beelddiagonaal van 27 inch onthuld. Volgens de schermfabrikant is het apparaat tot 40 procent zuiniger dan vergelijkbare schermen.

De nieuwe monitor gebruikt een kwikvrije led-backlight om beelden weer te geven en beschikt over enkele energiebesparende functies. Zo moet de ECO-mode van het scherm de levensduur verlengen, terwijl er volgens ViewSonic tot 40 procent minder energie wordt verbruikt dan bij gangbare monitoren van hetzelfde formaat.

Wat de beeldspecificaties betreft, weet de ViewSonic VX2703mh-LED minder op te vallen. Het 27-inch apparaat geeft beelden weer in full-hd resolutie, met een dynamische contrastverhouding van 10.000.000:1. De responstijd van het scherm bedraagt 3 milliseconden.

De monitor, die beschikt over aansluitingen voor hdmi, dvi en vga, komt binnenkort uit in de Verenigde Staten en kent een adviesprijs van omgerekend 243 euro. Of ViewSonic het scherm ook in Europa op de markt brengt, is nog niet bekendgemaakt.