AMSTERDAM - Nokia heeft in Nederland op de korte termijn geen prijsverlaging voor de Lumia 900 in de planning. In de Verenigde Staten werd de prijs van de smartphone dit weekend verlaagd.

Nokia Nederland laat desgevraagd aan NU.nl weten dat er op de korte termijn geen prijsverlaging op de planning staat.

De woordvoerder stelt echter ook: "De uiteindelijke prijs voor een consument is vaak ook afhankelijk van de subsidie vanuit de operators. Dat kan per maand verschillen. Er kunnen zaken spelen als promoties, afsluiting van een financieel boekjaar, gewenste marges, voorraadniveaus et cetera. Dit kan zorgen voor een, soms tijdelijke, prijsverlaging."

In de Verenigde Staten kosten de Lumia 900 bij provider AT&T minimaal 100 dollar. Inmiddels is deze prijs verlaagd naar 50 dollar. Dit terwijl het toestel pas drie maanden uit is. Het gaat dan uiteraard wel om de prijs inclusief abonnement.

In Nederland kost het vlaggenschip van Nokia los tussen de 460 en 500 euro, afhankelijk van het verkooppunt. Bij abonnementen liggen deze prijzen heel anders.

Donderdag maakt Nokia de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Dan worden de eerste verkoopcijfers van onder meer de Lumia 900 verwacht.