AMSTERDAM – Canon heeft dinsdag de Selphy CP900 aangekondigd, een portable fotoprinter. Het apparaat heeft geen stopcontact nodig en print ook draadloos vanaf tablets en smartphones.

Het nieuwe model uit Canons Selphy-lijn kan gebruikt worden om via verschillende kanalen te printen. Zo is er een ouderwetse usb-poort aan boord voor aansluiting op computers, kunnen foto’s draadloos geprint worden via wifi en beschikt de printer over een geheugenkaartlezer.

Printen via wifi kan nu ook vanaf smartphones en tablets, aldus Canon. Het bedrijf heeft daarvoor de app ‘Canon Easy-PhotoPrint’ uitgebracht voor Android en iOS. Middels een optionele oplaadbare accu is de Selphy CP900 ook buiten bereik van een stopcontact te gebruiken.

De portable printer print foto’s van maximaal 10 bij 15 centimeter. Foto’s zijn vooraf te bekijken via een 2,7-inch lcd-scherm met een resolutie die volgens Canon tweemaal zo hoog is als bij het vorige Selphy-model, de CP800. Het apparaat komt binnenkort uit in de VS voor 99 dollar. De Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.