AMSTERDAM - De Galaxy Tab van Samsung wordt in Groot-Brittannië niet verboden vanwege het uiterlijk. De rechter schrijft dat de Samsungtablet minder cool is dan de iPad.

Dat blijkt uit het oordeel (pdf) van het High Court of Justice in Londen.

Rechter Collin Birss stelde dat de ontwerpen van de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1 weliswaar sterk lijken op die van het oorspronkelijke ontwerp van de Apple-tablets, maar dat het voor geoefende kijkers toch te zien is dat het om een andere computer gaat. Het verschil zit hem vooral in de achterkant van de tablets, zegt Birss.

Bovendien schrijft hij: "De Galaxy Tabs hebben niet dezelfde extreme eenvoud als de iPad. Ze zijn niet net zo cool. De algemene indruk is anders."

xx

In Nederland vond een rechter het verschil ook voldoende. De Galaxy Tab is wel verboden in de Verenigde Staten. Samsung en Apple bevechten elkaar in zeker tien landen. Apple stelt dat Samsung het ontwerp van de iPad slaafs kopieert.

Samsung beschuldigt Apple van het niet betalen voor patenten van de Zuid-Koreaanse fabrikant omtrent de draadloze techniek 3G. Een Nederlandse rechter bepaalde op 20 juni dat Apple Samsung hiervoor alsnog een vergoeding moet overmaken.

Alles over de patentstrijd tussen Apple en Samsung