AMSTERDAM – Nokia’s PureView-cameratechnologie zal binnenkort zijn opwachting maken in de Lumia-smartphoneserie van het bedrijf.

Dat stelt Nokia-topman Richard Kerris in een interview met gadgetsite Neowin.net. Eerder werd al duidelijk dat Nokia zijn nieuwe cameratechnologie, die het bedrijf in februari introduceerde met zijn 808 PureView, in de toekomst ook zal gebruiken in zijn Windows-toestellen.

Volgens Kerris zal dit niet lang meer duren, al laat de topman in het midden wanneer de eerste Lumia-smartphone met PureView-camera op de markt zal komen. Elektronisch-nieuwssite Electronista.com zinspeelt op een introductie later dit jaar, wanneer Windows Phone 8 beschikbaar zal komen voor mobiele telefoons.

Vooralsnog is Nokia's 808 PureView het enige toestel met de technologie aan boord. Het toestel beschikt over een 41-megapixelcamera die de grote hoeveelheid pixels gebruikt om onder meer ruis in foto’s te onderdrukken, waardoor de fotokwaliteit die van gespecialiseerde compactcamera’s voorbij zou streven.

Lees de hands-on van de 808 PureView