AMSTERDAM - Een fout in de App Store van Apple zorgt ervoor dat updates van applicaties verkeerd geïnstalleerd worden op iOS-apparaten en Mac-computers. De apps crashen zodra ze opgestart worden.

Marco Arment, ontwikkelaar van de Instapaper, merkte dat na de update van zijn app het programma constant crashte.

Hij was er zeker van dat er geen fouten zaten in zijn app en kreeg meerdere meldingen van andere gebruikers die hetzelfde merkten met andere apps.

Het probleem met Instapaper was opgelost nadat Arment contact opnam met Apple. Het bedrijf liet echter niet weten wat de oorzaak van het probleem was.

Corrupt

De problemen hebben gevolgen voor meerdere apps die nieuwe versies hebben uitgebracht. Ook de populaire app Angry Birds Space HD zou crashen na de update. The Next Web heeft een lijst gemaakt met de getroffen apps.

Apps werken pas weer als ze helemaal verwijderd en opnieuw gedownload worden. Volgens de makers van de app Goodreader, dat ook gedupeerd is, wordt het probleem veroorzaakt door corrupte binaire bestanden. De bestanden zijn niet goed gecodeerd voor distributie via de App Store. iOS zou ze daarom niet herkennen en weigert daarom de apps starten.