AMSTERDAM – Samsung heeft woensdag een nieuwe fotocamera met ingebouwde wifi geïntroduceerd. Het nieuwe toestel beschikt onder meer over een lichtgevoelige lens.

De EX2F is lang niet Samsungs eerste toestel dit jaar dat over wifi-mogelijkheden beschikt. Via wifi kan de camera foto’s direct naar sociale netwerken sturen, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld op afstand, via een pc, door het digitale oculair van de camera te kijken.

Het toestel moet onder meer opvallen door zijn lichtgevoelige lens. De EX2F beschikt over een f/1,4-2,7-objectief waarmee tot 3,3 keer kan worden ingezoomd. Ook opvallend is de volwaardige flitseraansluiting boven op het toestel. Er is overigens ook een ingebouwde flitser aanwezig.

Amoled-scherm

De camera schiet foto’s van 12,4 megapixels en kan videobeelden vastleggen in 1080p30-kwaliteit. Achter op het apparaat prijkt een draai- en kantelbaar amoled-scherm van 3 inch.

Samsungs EX2F komt in augustus uit in de Verenigde Staten, waar de adviesprijs 549 dollar bedraagt. De Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekendgemaakt.