AMSTERDAM - Na Wordfeud en Draw Something is er weer een nieuw smartphonespel dat flink aan populariteit wint. Song Pop wordt momenteel gespeeld door twee miljoen mensen per dag.

Dat laat de maker van de applicatie weten aan Techcrunch.

Song Pop is sinds eind mei te downloaden op iOS- en Androidapparaten. Gebruikers doen mee aan een muziekquiz met vijf vragen per ronde. Zij moeten aan de hand van fragmenten zo snel mogelijk raden van welke artiest een nummer is of wat de titel is.

Er wordt constant gestreden tegen één tegenstander. Dat kan een willekeurige persoon zijn, maar het is ook mogelijk een Facebookaccount te koppelen en vrienden uit te dagen.

Twee miljoen

De bewering dat er elke dag twee miljoen mensen Song Pop spelen, wordt ondersteund door gegevens van AppData dat 1,9 miljoen dagelijkse gebruikers meet.

CEO Mathieu Nouzareth denkt dat het spel zich kan onderscheiden door het competitieve element. Draw Something, waarbij gebruikers tekeningen naar elkaar maken die geraden moeten worden, verloor na een stormachtige opkomst snel de interesse van het brede publiek.

Op het hoogtepunt speelden 15 miljoen mensen dagelijks Draw Something.