AMSTERDAM - Hewlett-Packard gaat voorlopig geen Windows RT-tablets produceren die gebruikmaken van ARM-processors. Het bedrijf focust zich op tablets met Intel x86-processoren.

Dat heeft een woordvoerster van HP bevestigd aan Bloomberg. Het bedrijf kiest ervoor om ARM-tablets over te slaan na input van klanten.

"De robuuste en gevestigde ecosysteem van x86-toepassingen biedt de beste klantervaring op dit moment en in de nabije toekomst", aldus HP.

Volgens techblog Semmiaccurate, dat het nieuws als eerste meldde, heeft de keuze van HP te maken met de de Surface-tablets van Microsoft. Het bedrijf onthulde eerder deze maand de tablets waarvan zowel de hardware als software afkomstig is van Microsoft. Daardoor worden hardwarepartners zoals HP nu ook concurrenten.

Slate

Windows 8 is de eerste versie van Windows die ARM ondersteunt, hierdoor is de software veel geschikter voor mobiele apparaten.

HP gaat zich eerst op zakelijke gebruikers richten. Eind april maand verscheen er online een foto van wat mogelijk HP's eerste Windows 8-tablet is. Het gaat om de Slate 8 die uitgerust is met een 10.1 inch-scherm en draait Windows 8 Professional.