AMSTERDAM – Het Amerikaanse bedrijf Ideum gaat de concurrentie met Samsungs SUR40 en andere touchscreentafels. De fabrikant heeft een stel rappe tafels geïntroduceerd.

Ideum brengt twee touchtafels uit die Samsungs SUR40-tafel voorbijstreven als het om rekenkracht gaat. De Ideum Platform en Pro zijn uitgerust met snellere processors. Zo beschikt de Platform over een dualcore Intel Core i7-chip van 2,2GHz, terwijl de Pro is voorzien van een quadcore Core i7-processor van Intel.

Beide touchtafels hebben een beeldscherm van 55 inch in het tafelblad zitten. Dit scherm toont beelden in full-hd resolutie en bevat veertig aanraakpunten die tegelijk kunnen worden bediend. Het beeldpaneel kan ook 3d weergeven en heeft een beeldverversing van 60Hz.

Ssd’s en harddisks

Van de twee heeft de Pro de dikste voet, omdat hier een complete HP desktop-pc in verwerkt is. Hoewel de Pro standaard geleverd wordt met een stel ‘normale’ harddisks, kunnen gebruikers zelf ssd’s aan het systeem toevoegen. De Platform wordt standaard met twee ssd’s geleverd.

Wat de twee aanraaktafels gaan kosten, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer het tweetal beschikbaar zal zijn.