AMSTERDAM - LG werkt momenteel aan een transparant flexibel 4K-scherm van minimaal 60 inch.

Het bedrijf heeft daarvoor 55 miljoen dollar subsidie gekregen van de Zuid-Koreaanse overheid, zo meldt The Verge op basis van lokale media.

LG zou Samsung verslagen hebben bij het in de wacht slepen van de subsidie. Uit het project zou een flexibel scherm moeten komen met diverse maten. De minimum afmeting moet komen te liggen op 60 inch en alle modellen krijgen een 4K-resolutie van 3840x2160 pixels.

Transparant en flexibel

Het meest interessante is echter dat de schermen zowel transparant als flexibel zouden moeten zijn. Deze toepassingen worden doorgaans alleen toegepast in kleinere schermen.

LG werkt voor de grotere modellen aan een buigradius van 10 centimeter en een transparantie van 40 procent. Momenteel doet het bedrijf onderzoek naar hoe dergelijke schermen geproduceerd kunnen worden en welke materialen daarbij nodig zijn.

Elektronisch papier

Eind maart maakte LG al bekend begonnen te zijn met de massaproductie van een flexibel scherm van 6 inch dat moeten dienen als elektronisch papier. Dit scherm kan gebogen worden tot 40 graden. Het elektronische papier is slechts 0,7 millimeter dik en moet in april 2013 in Europese winkels liggen.