AMSTERDAM – Pioneer heeft woensdag een trio draadloze speakers geïntroduceerd. De wifi-speakers bieden ondersteuning voor Apple’s AirPlay, maar ondersteunen ook draadloze streaming vanaf HTC-toestellen.

De draadloze speakers uit Pioneers nieuwe SMA-lijn zijn daarvoor voorzien van HTC Connect, een nieuwe standaard die HTC deze week introduceerde en die het mogelijk maakt om draadloos te communiceren tussen diverse apparaten en HTC-toestellen.

Volgens Pioneers persbericht is deze functie echter alleen beschikbaar voor de nieuwste lichting Android-toestellen van HTC, die eerder dit jaar uitkwam onder de naam HTC One. Bezitters van een HTC One X, One S of One V kunnen muziek draadloos naar de SMA-speakers streamen. Dankzij de Apple Airplay-ondersteuning geldt hetzelfde voor iPads, iPhones en iPods touch.

Ingebouwde accu
De drie speakers komen op de markt als de XW-SMA1, XW-SMA3 en XW-SMA4. De eerste is de compactste van het stel, terwijl de XW-SMA4 de krachtigste is. De XW-SMA3 heeft als enige een ingebouwde accu die goed zou zijn voor vier uur muziek op maximaal volume.

Pioneer brengt het drietal in augustus uit in de Verenigde Staten. De XW-SMA1 krijgt een adviesprijs van 299 dollar, terwijl de overige twee speakers elk 399 dollar zullen kosten. Wanneer en tegen welke prijzen de speakers in Nederland uitkomen, is nog niet bekendgemaakt.