AMSTERDAM - Google zal deze week een tablet onthullen die het samen met computerbedrijf Asus heeft gemaakt. Het apparaat gaat 199 dollar kosten.

Dat zeggen twee anonieme bronnen tegenover Bloomberg. Er gaan al langer geruchten dat Google een tablet zou maken.

Volgens de bronnen zou het gaan om een 7-inch tablet die in Amerika voor 199 dollar op de markt komt. De tablet zou gebruik maken van Google's eigen besturingssysteem Android. Daarvan komt binnenkort versie 4.1 uit, met de codenaam Jelly Bean.

Dinsdag verscheen al een nieuw beeld bij het hoofdkantoor van Google. Daar staan op een grasveld beelden van alle versies van Android.

xx

Concurrentie

De Google-tablet wordt waarschijnlijk aangekondigd op de Google I/O ontwikkelaarsconferentie, die deze week plaatsvindt in San Francisco. Woensdagavond (Nederlandse tijd) vindt daar de eerste keynote plaats.

Als Google inderdaad een tablet op de markt brengt zou deze moeten concurreren met de Surface, de tablet die Microsoft onlangs aankondigde, en met de Kindle Fire van Amazon. Deze proberen allemaal de opmars van de iPad, die een almaar groter marktaandeel verovert, te stoppen.

Met een prijs van 199 dollar zou de Google tablet ruim goedkoper zijn dan de iPad en naar verwachting ook de Microsoft Surface, waarvan de prijs nog niet bekend is gemaakt. De Kindle Fire gaat eveneens voor 199 dollar over de toonbank.