AMSTERDAM – Speedlink heeft drie nieuwe headsets aangekondigd voor de Playstation 3 en Xbox 360. Het bedrijf heeft twee bedrade headsets uitgebracht en een draadloze variant geïntroduceerd.

Een van de drie headsets is de Medusa NX Core Gaming Stereo Headset, een headset die eerder beschikbaar was voor de pc. De PS3- en Xbox 360-modellen zijn in zwart uitgevoerd en beschikken over een microfoon met onderdrukking van omgevingsgeluid.
Bij deze headset is een volumebediening in het snoer verwerkt.

Daarnaast heeft Speedlink dat Xanthos Stereo Console Gaming Headset op de markt gebracht. Met deze headset mikt het bedrijf op gamers die meerdere consoles en een pc hebben staan, want het apparaat is compatibel met zowel de PS3, als de Xbox 360 en pc. De Xanthos en Medusa hebben elk een adviesprijs van 50 euro.

Draadloos
In augustus volgt de derde headset, de Scylla Wireless Console Gaming Headset. Deze stereoheadset werkt zonder kabels, heeft een ingebouwde accu en is – net als de Xanthos – multiplatform. Dit model zal 70 euro kosten, wanneer het in augustus op de markt komt.

Speedlink laat verder weten de Medusa-lijn later dit jaar uit te breiden met een draadloze variant. Ook zegt het bedrijf te werken aan een uitvoering met ‘echt’ surroundgeluid voor huidige en nog te verschijnen spelcomputers.