AMSTERDAM - Microsoft zal volgend jaar de eerste Microsoft Stores in Europa openen. De winkels zijn vergelijkbaar met de Apple Store.

Dat meldt The Verge maandag op basis van diverse anonieme bronnen die betrokken zijn bij de plannen.

In maart 2013 zal minstens één Microsoft Store in het Verenigd Koninkrijk worden geopend. Mogelijk wordt dat aantal echter nog uitgebreid. Deze zomer lanceert het bedrijf eerst nog een webwinkel in het land.

Nederland

In Nederland is zo'n webwinkel wel al in bedrijf. Of en wanneer Nederland de eerste fysieke Microsoft Store krijgt, is niet bekend. Sinds dit jaar heeft Apple wel een officiële winkel in Amsterdam.

Momenteel heeft Microsoft 19 winkels in de Verenigde Staten. Vorig jaar maakte het bedrijf bekend de twee jaar daarna 75 nieuwe winkels te willen openen. De komst naar Europa is daar onderdeel van.

Londen

Waar de Britse Microsoft Store komt te staan, is nog niet precies duidelijk. Volgens de bronnen is alleen besloten dat het eerste Europese filiaal in Londen zal zijn.

In Microsoft Stores kunnen klanten software én hardware kopen en is er, net als in de Apple Store, ruimte om producten uit te proberen. De eerste winkel werd in 2009 geopend.