AMSTERDAM - De vermoedelijke details van de Nexustablet van Google en Asus zijn uitgelekt.

Dat schrijft Gizmodo maandag. De Australische versie van de gadgetsite heeft een document in handen gekregen met alle specificaties en prijzen.

Er gaan al veel langer geruchten over een samenwerking tussen Google en Asus. De bedrijven zouden een goedkope tablet met een nieuwe versie van Android op de markt willen brengen. Het gelekte document bevestigt deze geruchten.

Specificaties

Zo blijkt dat het apparaat een 7 inch-scherm krijgt en de toepasselijke naam Nexus 7 zal dragen. Bovendien wordt de tablet uitgerust met een Tegra 3 quadcore 1.3GHz-processor, 1GB aan RAM en 8 of 16GB opslag.

Het IPS-scherm krijgt een resolutie van 1280x800 pixels. De accu moet in totaal maximaal 9 uur meegaan.

xx

Prijzen

De prijzen die genoemd worden in het document zijn 199 dollar voor de 8GB-variant en 249 dollar voor de tablet met 16GB. Eerder lekte al uit dat het om een relatief goedkope tablet zou gaan. De onthulling van de Nexus 7 wordt deze week verwacht.

De conferentie Google I/O gaat woensdag in San Francisco van start. Daar zou de zoekgigant de tablet voor het eerst presenteren. Volgens het gelekte document zal de Nexus 7 in juli in Australië verkocht worden.

Over afmetingen wordt in het document niets gemeld.