AMSTERDAM - Tumblr heeft de iPhone-app volledig opnieuw opgebouwd en dat loont. De nieuwe versie is mooier, gemakkelijker en werkt beter.

Tumblr is een blogdienst waarmee gebruikers de meest uiteenlopende dingen met elkaar kunnen delen. Van zelfgeschreven teksten tot websites en van muziek tot foto’s.

Over het algemeen hebben foto’s echter de overhand bij de dienst. Door andere gebruikers te volgen kan content van die gebruikers worden bekeken. De dienst is inmiddels ook al geruime tijd te vinden als app voor Android en iOS.

Vormgeving

Hierbij heeft de versie voor het laatstgenoemde platform een flinke update gekregen. De nieuwe vormgeving van de app is iets dat direct in het oog springt na het aanmelden. Hierbij ligt de focus duidelijk meer op de content die door gebruikers wordt gedeeld.

Opvallend aan deze vormgeving is dat deze in veel opzichten identiek is aan de Androidversie van Tumblr.

Doordat foto’s nu ook in hoge resolutie in de app worden getoond, komen deze veel mooier uit. Dit maakt het bekijken hiervan in de nieuwe app erg fijn. Onder alle content die geplaatst is worden knoppen weergegeven waarmee het mogelijk is om commentaar te geven, content te re-bloggen of toe te voegen als favoriet.

De knoppen zijn in de nieuwe versie toegankelijker dan in de vorige versie, wat het werken hiermee erg prettig maakt.

Uploaden

Het volgende punt dat in de nieuwe app van Tumblr flink onder handen is genomen is het uploaden van content. Dit kan in de nieuwe app op de achtergrond plaatsvinden, waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd content te uploaden en te bekijken.

Ook is het scherm voor het uploaden van content eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt. Daarnaast is er een handige slider aangebracht die de gebruiker direct de mogelijkheid geeft om foto’s te maken en te uploaden.

Voor gebruik offline is er ook de mogelijkheid een wachtrij te creëren met content. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het uploaden van content met behulp van de Tumblr app een stuk sneller werkt.

Overige vernieuwingen

Een volledig nieuwe functie in de app is de mogelijkheid om Tags te doorzoeken. Hiermee is het in de app eenvoudig om naar content over een specifiek onderwerp te zoeken. Andere nieuwe functies in de app zijn onder andere Spotify-integratie voor muziek en een verbeterde weergave van commentaar dat bij de posts is geplaatst.

De vernieuwde Tumblr-app voor iOS is kortom een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige versies van de app. Onder andere de vernieuwde vormgeving en de verbeterde uploadmogelijkheden maken de app een waardige vervanger van de volledige desktopvariant en een werkelijke aanrader voor iedere nieuwe en bestaande gebruiker.

+ Mooie nieuwe interface
+ Verbeterde upload mogelijkheden
+ Snellere werking

Categorie: Sociaal Netwerken
Platform: iOS & Android
Prijs: Gratis
Link: iPhone & Android