AMSTERDAM – Volgens geruchten zou HTC eind dit jaar drie nieuwe Windows Phone 8-toestellen willen uitbrengen. Het topmodel zou gaan beschikken over een 4,7-inch hd-scherm en een quadcore-processor van Qualcomm.

Dat meldde de Amerikaanse gadgetwebsite The Verge donderdag. De website zegt de informatie te hebben ontvangen uit ‘welingelichte bron’.

Het trio toestellen wordt volgens de geruchten aangevoerd door de Zenith. Dit aankomende topmodel zou worden voorzien van een 4,7-inch hd-scherm, een 8-megapixelcamera met full-hd filmfunctie achterop, 1,8-megapixelcamera aan de voorkant en een nog niet met naam genoemde quadcore Snapdragon-processor van Qualcomm.

Accord en Rio
Het tussenmodel zou vooralsnog naar de codenaam Accord luisteren en verhoudt zich tot de Zenith als de One S tot de One X. Het toestel krijgt volgens The Verge dezelfde camera’s aan boord, maar moet het stellen met een dualcore-processor en 4,3-inch scherm. De resolutie van dit scherm zou eveneens 1280 bij 720 pixels bedragen.

‘Rio’ zou de naam zijn van het instapmodel uit HTC’s Windows Phone 8-lijn. Deze smartphone krijgt naar verluidt een 4-inch scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 5-megapixelcamera met 720p-filmfunctie en een iets tragere Qualcomm dualcore-processor dan de Accord.

Vierde kwartaal
Volgens The Verge brengt HTC de toestellen in het laatste kwartaal van 2012 op de markt. De Rio en Accord zouden in oktober verkrijgbaar zijn. HTC zelf heeft nog niet op de geruchten gereageerd.