AMSTERDAM - Google heeft per ongeluk een verwijzing naar Jelly Bean, de nieuwe versie van Android, online gezet. De Galaxy Nexus zal de eerste smartphone zijn die de software krijgt, er wordt dus geen nieuwe Nexustelefoon gemaakt.

Dat schrijft Cnet.

In de omschrijving van de Galaxy Nexus in de webwinkel Play ontdekten gebruikers een verwijzing naar Android 4.1 Jelly Bean. De verwijzing is inmiddels weggehaald. De Galaxy Nexus van Samsung zal het eerste toestel zijn dat de software krijgt.

Jelly Bean heeft het nummer 4.1 meegekregen. De voorganger Ice Cream Sandwich (ICS) heeft het nummer 4.0. Dat betekent waarschijnlijk dat het om een relatief kleine update gaat.

Google zal dan ook niet, zoals gebruikelijk bij een grote update, een Nexustelefoon maken in samenwerking met een Androidfabrikant als Samsung of HTC. Dat gebeurde bij Ice Cream Sandwich (Android 4.0) bijvoorbeeld wel.

Welk nieuw toestel er als eerst standaard uitgerust wordt met Android 4.1 werd niet vermeld. Er gaan al maanden geruchten over een Nexustablet van Google die het in samenwerking met Asus zou maken. Deze tablet moet in juli getoond worden tijdens de conferentie Google I/O.