AMSTERDAM - De nieuwe iPhone wordt slechts 7,6 millimeter dik, krijgt een nieuwe poort aan de onderkant en zal de Galaxy S III van Samsung doen verbleken.

Dat is althans het geval als alle donderdag gepubliceerde geruchten kloppen.

De website Mobilefun stelt het ontwerp van de nieuwe iPhone in handen te hebben. Hoewel de tekeningen niet geverifieerd konden worden door een officiële bron, zou een fabrikant hebben gezegd dat het ontwerp accuraat lijkt.

Mocht dat het geval zijn, wordt de nieuwe iPhone 7,6 millimeter dik, een stuk dunner dan de 9,3 millimeter dikke iPhone 4s. Bovendien zou het toestel 123,8 millimeter hoog en 58,6 millimeter breed zijn. De iPhone 4s meet 115,2 bij 58,6 millimeter.

Poort

Techcrunch heeft inmiddels bij drie losse bronnen bevestigd gekregen dat de poort aan de onderkant van de iPhone veel kleiner zal worden dan nu het geval is. Dat bleek eerder ook al uit een video van de mogelijk nieuwe behuizing.

Wat de gevolgen daarvan zijn voor alle accessoires die werken met de bredere poort, is nog onduidelijk.

Verbleken

Daarnaast geeft Terry Gou, het hoofd van Apple-fabrikant Foxconn, in een interview aan dat de nieuwe iPhone de Galaxy S III van Samsung zal doen verbleken. Details noemde hij niet, maar aangezien de verwachting is dat in oktober een nieuw toestel van Apple op de markt verschijnt, is de kans groot dat hij al ontwerpen gezien heeft.

Volgens Gou maakt Apple in de nieuwe iPhone gebruik van technologie van Sharp. Daarmee zou het bedrijf volgens de topman een voorsprong hebben op Samsung.

Herfst

De algemene verwachting is dat de nieuwe iPhone in de herfst zal verschijnen omdat dan ook iOS 6 gelanceerd wordt. Bovendien is het dan inmiddels een jaar geleden dat de iPhone 4s onthuld werd. Hoogstwaarschijnlijk krijgt het nieuwe toestel een groter scherm.