AMSTERDAM – Cameramaker Lomo heeft de Fisheye Baby 110 gelanceerd, een cameraatje met fisheye-lens dat in de broekzak past. Het toestel legt foto’s vast op ouderwetse film.

De nieuwe camera is een knipoog naar het verleden. Het compacte toestel maakt niet alleen gebruik van ouderwetse film, maar zorgt ook voor een klassieke look in zijn foto’s.

Bovendien is de Fisheye Baby 110 vrij Spartaans in zijn opzet. Zo heeft de camera een vaste sluitertijd van een honderdste seconde. Langere sluitertijden zijn alleen mogelijk door de ontspanknop langer ingedrukt te houden. Ook ontbreekt er een flitser.

Twee versies
Wel heeft het apparaatje, dat volgens Lomo klein genoeg is om in de broekzak te passen, een fisheye-lens van 170 graden. Boven de body steekt een oculair uit. De camera werkt met Lomo’s eigen 110-filmcassettes.

Van de Fisheye Baby 110 verschijnen binnenkort twee versies. Er is een plastic uitvoering met een prijskaartje van 39 dollar en een metalen uitvoering van 59 dollar. De duurdere versie heeft tevens een aansluiting voor een externe flitser.