AMSTERDAM - Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt met Reisadvies hulp aan reizigers in het buitenland. De app heeft uitgebreide informatie die offline beschikbaar is, maar mag nog wel iets uitgebreid worden.

De app BZ Reisadvies werd maandag gepresenteerd door het ministerie. Middels de applicatie worden reizigers op de hoogte gehouden van internationale reisadviezen en kunnen zij hulp vragen bij noodgevallen.

In het hoofdmenu worden de laatst gewijzigde reisadviezen aangegeven, dit is een algemene pagina die voor alle gebruikers te zien is. Hierbij wordt een korte motivatie gegeven voor het reisadvies die kan worden uitgebreid door het land te selecteren.

Verdieping

Bij de uitgebreide omschrijving wordt verder algemene en actuele informatie getoond die een verdieping vormen op het reisadvies. De adviezen zijn erg uitgebreid en worden bovendien ondersteund met links naar websites met meer uitleg.

Bij de adviezen mist wel een kaart waarop duidelijk te zien is voor welke gebieden bijvoorbeeld een negatief reisadvies wordt afgegeven. Deze kan alleen worden bekeken door de app te verlaten.

Offline opslaan

Vanuit het hoofdmenu kan verder specifiek op landen worden gezocht. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf landen toe te voegen aan ‘Mijn reis’. Deze landen zijn vervolgens gemakkelijk en snel te raadplegen.

Bovendien wordt de informatie van deze landen, net als landen die eerder zijn geraadpleegd, offline opgeslagen. Dit is vooral in het buitenland erg handig, aangezien er voor deze informatie dus geen internetverbinding nodig is.

Noodsituaties

Een slimme extra functie aan de app is te vinden onder het tabblad ‘Hulp nodig.’ Hier is veel informatie te vinden die erg handig is in noodsituaties. Zo legt de app uit hoe er het beste kan worden omgegaan met bijvoorbeeld diefstal of ziekte in het buitenland.

Helaas is de lijst met situaties vrij summier. Een aanvulling hiervan zou een grote meerwaarde aan de app meegeven.

Kortom

De app reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken is een echte aanrader voor reizigers die van plan zijn om naar het buitenland te gaan. In de app is duidelijke informatie over reisadviezen te vinden en bovendien biedt de app hulp in noodgevallen.

Deze informatie zou echter uitgebreider mogen zijn. Een pluspunt is dat bepaalde informatie ook offline kan worden geraadpleegd.

+ Reisadvies voor in het buitenland
+ Eerder geraadpleegde informatie is offline beschikbaar
+ Handige hulp bij noodgevallen
- Noodhulp mag uitgebreider
- Sommige informatie is alleen buiten de app om te bekijken

Categorie: Reizen
Platform: iOS & Android
Prijs: Gratis
Link: iPhone & Android