AMSTERDAM – Het Deense Lumigon brengt zijn nieuwste Android-smartphone, de Lumigon T2, nog voor het einde van de zomer op de markt. Het toestel is uitgebreid met een ‘digitale kluis’ en functioneert ook als universele afstandsbediening.

Lumigon onthulde zijn T2 in februari tijdens de Mobile World Congress, maar daarna bleef het stil rond het nieuwe Android-toestel. Inmiddels heeft het bedrijf echter laten weten dat de T2 nog voor het einde van de zomer verkrijgbaar zal zijn in Europa en Azië.

Zoals in februari werd aangekondigd, zal het Android 4-toestel beschikken over een 1,4GHz processor, een 8-megapixelcamera, een 3,8-inch touchscreen met Gorilla Glass en speakers van Bang & Olufsen. Ook bijzonder is de ingebouwde dubbelfunctie als universele afstandsbediening.

Digitale kluis
Lumigon heeft de smartphone in de afgelopen maanden bovendien voorzien van enkele nieuwe functies. Zo beschikt het toestel nu over een ‘digitale kluis’. Volgens de fabrikant betreft het een centrale opslagplaats voor gevoelige persoonlijke informatie als wachtwoorden, gegevens en geheime bestanden. Deze data worden versleuteld opgeslagen.

Daarnaast is het toestel uitgebreid met een zonlichtstand die ervoor moet zorgen dat het scherm ook in direct zonlicht goed is af te lezen. De Lumigon T2 komt vermoedelijk in augustus of september op de markt. De adviesprijs zal – exclusief btw – tussen de 500 en 600 euro bedragen.