AMSTERDAM - Cabster is een app waarmee gebruikers eenvoudig en snel een taxi kunnen bestellen. De applicatie is overzichtelijk en eenvoudig in het gebruik, maar de betaalmogelijkheden zijn beperkt.

In Cabster kunnen gebruikers een taxi bestellen door simpelweg de start- en eindlocatie en een datum en tijdstip op te geven in de strakke en overzichtelijke app.

Daarnaast kan eventueel worden opgegeven hoeveel personen er mee zullen reizen en of de taxi via een andere locatie moet rijden. Vervolgen zal de app de afstand berekenen en direct het tarief voor de rit tonen.

Wanneer de gebruiker hiermee akkoord is, kan de rit worden gereserveerd. Het zoeken en reserveren werkt erg prettig en maakt Cabster ook voor gebruik onderweg erg gebruiksvriendelijk.

Betalen

In de app wordt gebruikgemaakt van een systeem waarbij gebruikers direct digitaal moeten afrekenen wanneer ze een rit reserveren. Een groot voordeel hiervan is dat er vooraf direct te zien is wat een taxirit gaat kosten en het niet meer nodig is om contant geld op zak te hebben.

Het afrekenen kan zowel via een eenmalige machtiging als met een creditcard. Vanuit het oogpunt van gemak en toegankelijkheid hadden betaalmethoden als Paypal of iDeal een welkome toevoeging geweest.

Pushberichten

Na de betaling wordt een boekingsnummer afgegeven waarmee bij de taxichauffeur kan worden aangetoond dat de rit betaald is. Door middel van pushberichten is het vervolgens mogelijk om op de hoogte te blijven van de taxirit.

Zo wordt er bijvoorbeeld een uur van tevoren een melding gegeven. Ook is het mogelijk om online een overzicht te bekijken van alle betaalde en geplande ritten. Deze mogelijkheid maakt de app voor zakelijk gebruik erg interessant. Zelfs voor enkel deze functie zou Cabster al het overwegen waard zijn voor bedrijven.

Realtime

Een andere app die het al eerder mogelijk maakte om taxi’s te bestellen is Taxi Amsterdam van TCA. Qua gebruiksvriendelijkheid van de besturing legt deze app het af tegen Cabster, daarentegen biedt de app wel een handige functie waarmee het mogelijk is om realtime de locatie van een taxi op te vragen. Deze laatste functie mist in Cabster.

Cabster is dus een echte aanrader voor personen en bedrijven die op een gemakkelijke manier een taxi willen bestellen. Dit maakt de app namelijk mogelijk met enkel drukken op de knop. Als verbeterpuntje moet worden aangegeven dat meer betaalmethoden geen overbodige luxe zal zijn.

+ Eenvoudig taxi’s reserveren
+ Digitaal afrekenen
+ Vooraf weten wat de kosten zijn
+ Automatisch kostenoverzicht voor bedrijven
- Enkel betalen met Creditcard of machtiging

Categorie: Reizen
Platform: iOS & Android
Prijs: Gratis