AMSTERDAM - HTC zal niet overstappen op goedkope smartphones om zo het marktaandeel te vergroten.

Dat heeft CEO Peter Chou laten weten aan the Wall Street Journal.

Het Taiwanese bedrijf zal zich blijven richten op high end-toestellen en smartphones in de middenklasse. Volgens Chou zouden de materialen die gebruikt moeten worden om goedkope toestellen te maken, afbreuk doen aan de reputatie van HTC.

De financiële cijfers van het bedrijf vallen al een aantal maanden tegen, ook de recent gelanceerde One-serie met het vlaggenschip One X heeft daar tot nu toe nog geen verandering in kunnen brengen.

Overname S3

Donderdag werd ook bekend dat HTC zoals verwacht de overname van S3 Graphics heeft afgerond. De overname dreigde vorig jaar niet door te gaan omdat de patenten van S3 minder waardevol bleken dan gedacht.

Een Amerikaanse rechter bepaalde dat Apple, waarmee HTC in diverse patentzaken verwikkeld is, geen inbreuk maakt op de S3-patenten. Toch gaat de overname met een waarde van ongeveer 300 miljoen dollar door.

HTC krijgt daarmee onder meer 200 patenten in handen. Over de wereldwijde patentoorlog zegt Chou tegenover Reuters: "De rechtszaken hebben nog geen schade voor HTC tot gevolg gehad. We maken ons geen zorgen, we hopen dat de patentzaken in de toekomst redelijker zullen zijn."