AMSTERDAM – Sony heeft woensdag vier nieuwe Android-toestellen aangekondigd, waaronder een goedkopere variant van een nog uit te brengen vlaggenschip van Sony, de Xperia Ion.

Sony stelde woensdag allereerst de nieuwe Xperia Miro voor op zijn Facebook-pagina. Hoewel de Japanse elektronicafabrikant nog weinig details bekendmaakte, is duidelijk dat de Miro de nadruk legt op sociale netwerken.

Het toestel zal beschikken over een 3,5-inch scherm, een 5-megapixelcamera achterop en een chatcamera aan de voorkant. De Miro wordt geleverd met Android 4.0 en zal beschikbaar zijn in het zwart, zilver, goud en roze. Wanneer en voor welke prijs het toestel verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Xperia Tipo
Ook maakte Sony woensdag via een Youtube-filmpje de Xperia Tipo en Xperia Tip Dual wereldkundig. Deze compacte smartphones draaien eveneens op Android 4.0 en beschikken over een bescheiden scherm van 3,2 inch, met een resolutie van 480 bij 320 pixels.

De Tipo-toestellen wegen volgens Sony minder dan 100 gram. Onder de motorkap zit een Snapdragon-processor van 800MHz. Het tweetal is in de basis gelijk, maar de Tipo Dual heeft een tweede simkaartaansluiting. Ook van deze toestellen is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs ze op de markt komen.

Xperia Ion HSPA
Ten slotte introduceerde Sony woensdag de Xperia Ion HSPA. Dit toestel is gelijk aan Sony’s nog te verschijnen vlaggenschip, de Xperia Ion, maar moet het zonder 4G-compatibiliteit stellen. Dit toestel wordt vermoedelijk een stukje goedkoper dan zijn broer, maar het precieze prijsverschil moet nog blijken.