AMSTERDAM - De Amerikaanse afdeling van Nokia heeft bevestigd dat de techniek van de Pureview-camera ook naar toekomstige Windows Phone-toestellen zal komen.

Dat blijkt uit een interview met Chris Weber, president van de Amerikaanse afdeling van Nokia.

In maart hintte Nokia tegenover Finse media ook al op een uitbreiding van de 41-megapixelcamera van de Nokia 808 Pureview. "Je mag er op rekenen dat we Pureview-technologieën naar Windows Phone zullen brengen in toekomstige Lumia-apparaten", aldus Weber. "We werken daar zeker aan."

In maart werd al gezegd dat het niet lang zou duren voor de cameratechniek in andere telefoons verwerkt zal worden.

41 megapixels

Het Finse bedrijf introduceerde de 808 Pureview begin dit jaar in Barcelona tijdens Mobile World Congress. De camera van het toestel beschikt als eerste telefooncamera over een 41-megapixelsensor. Hiermee kunnen niet alleen grote foto’s worden gemaakt, maar moeten ook 5- en 3-megapixelfoto’s mooier worden en zou er minder ruis op moeten treden.

De 808 Pureview draait op het besturingssysteem Symbian Belle, maar daar komt dus in de toekomst verandering in. Nokia heeft echter ook in het meest recente interview geen datum genoemd. Eind juni wordt wel meer informatie over Windows Phone 8 verwacht. De eerste toestellen met deze nieuwe versie van het besturingssysteem verschijnen waarschijnlijk later dit jaar.

Welke onderdelen van de 808 Pureview precies in Lumia-toestellen verwerkt zullen worden, is nog onduidelijk. Onder de Pureview-techniek vallen zowel de sensor, Carl Zeiss-technologie als de software die door Nokia gebruikt is.

Lees onze hands-on van de 808 Pureview