AMSTERDAM - Wereldwijd worden per dag bijna 1 miljoen Androidtoestellen per dag geactiveerd. Het precieze aantal ligt op 900.000. Dat betekent dat de groei licht afneemt.

De cijfers werden door Andy Rubin, de man achter het mobiele platform, gedeeld. In zijn tweet ontkende hij bovendien dat hij Google gaat verlaten, geruchten daarover deden de ronde.

Rubin deelt regelmatig de cijfers van het aantal geactiveerde Androidtoestellen (tablets en telefoons) per dag. De meeste recente cijfers stamden uit februari toen er 850.000 toestellen per dag over de toonbank gingen.

In drie maanden tijd is het aantal dus met 'slechts' 50.000 gegroeid. De stijging tussen december (700.000) en februari (850.000) was dus een stuk groter. Toch blijft Android nog groeien en met de recente lanceringen van de Galaxy S III en HTC One X en de in de nabije toekomst verwachte Androidtablets, zal dit de komende maanden waarschijnlijk niet anders zijn.

De gegevens zijn afkomstig van Google. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Op de tabletmarkt kan Google met Android overigens nog niet meekomen. De verkopen vallen tegen. Naar verwachting komt de zoekgigant volgende maand in samenwerking met Asus met een nieuwe goedkope tablet met goede specificaties.

In vergelijking met een jaar geleden is het aantal geactiveerde Androidapparaten per dag gestegen met 400.000.