AMSTERDAM – Op de Computex-beurs in Taiwan toont computerfabrikant Asus verschillende nieuwe ips-monitoren. Een ervan is uitgerust met een dock voor Asus’ Padfone.

Deze nieuwe monitor uit de ProArt-serie van Asus is een beeldscherm voor grafische toepassingen. Het apparaat heeft een ips-paneel aan boord voor ruime kijkhoeken en een realistische kleurweergave, terwijl de resolutie van het 24-inch scherm 1920 bij 1200 pixels bedraagt.

In de voet van het beeldscherm is een aansluiting voor de Padfone te vinden, Asus’ kruising tussen een tablet en een smartphone. De smartphone past op zijn zij in het dock, waarna via een ingebouwde hdmi-verbinding het beeld van de Padfone op de 24-inch monitor verschijnt.

Prototype
Het zou nog om een prototype gaan, waarvan Asus nog niet wilde zeggen of het ook daadwerkelijk op de markt komt. In elk geval voorzag het demomodel verder in een usb-hub met vier aansluitingen, en beeldaansluitingen voor displayport-, dvi-, hdmi- en vga-kabels.

Asus toont ook twee andere ips-monitoren tijdens Computex. Op de Taiwanese beurs introduceerde de computerfabrikant de MX239H en MX279H, een 24- en 27-inch scherm met full-hd resolutie, een responstijd van 5 milliseconden, een 80,000,000:1 dynamische contrastverhouding en ingebouwde speakers. Ook hiervan zijn nog geen lanceerdata of prijzen bekend.