AMSTERDAM - Een video die door een onderdelenleverancier online is gezet, toont naar verluidt de achterkant van de nieuwe iPhone.

In de video is te zien dat de behuizing een stuk groter is dan die van de iPhone 4s. Dat komt overeen met geruchten dat de nieuwe iPhone een groter scherm zal krijgen. Ook ziet het ontwerp van de behuizing er iets anders uit.

Daarnaast wordt duidelijk dat de poort aan de onderkant van de iPhone, die gebruikt wordt voor opladen of het koppelen aan een computer, een stuk kleiner is geworden. Ook zijn de poorten aan de zijkant van de telefoon iets van positie veranderd.

Of de achterkant ook daadwerkelijk zal overeenkomen met de uiteindelijke nieuwe iPhone is nog onduidelijk. Zo kan het bijvoorbeeld om een oud prototype gaan. Het is ook niet duidelijk hoe de leverancier ETradeSupply aan de behuizing is gekomen.

Wanneer de nieuwe iPhone uit zal komen is niet bekend. De vorige iPhones werden allemaal in juni aangekondigd, maar bij de 4s gebeurde dit pas in oktober. Volgende week vindt de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple plaats. Daar worden nieuwe Macs verwacht.