AMSTERDAM – Dell heeft woensdag aangekondigd de nieuwe Inspiron 13z en 14z in Nederland uit te zullen brengen. De 14z is de eerste ultrabook in Dells betaalbare Inspiron-serie.

De 14z is met zijn 21 millimeter dikte niet de dunste ultrabook op de markt, maar met zijn startprijs van 699 euro is het apparaat wel een van de goedkoopste. De laptop beschikt over een 14-inch scherm, weegt 1,87 kilo en heeft volgens Dell een accuduur van maximaal zeven uur.

Klanten kunnen de nieuwe ultrabook laten uitrusten met derdegeneratie Intel Core-processors. Standaard is de Inspiron 14z voorzien van Intels Rapid Start-technologie, die de wachttijden bij het opstarten en bij het ontwaken uit slaapstand moet verkorten. De laptop is vanaf juli verkrijgbaar in Nederland en zal beschikbaar zijn in een zilverkleurige en rode uitvoering.

Inspiron 13z
Ook zal Dell een nieuwe uitvoering van de Inspiron 13z in Nederland uitbrengen. Deze laptop is met een dikte van 20,7 millimeter iets dunner dan de 14z, maar als laptop met 13,3-inch scherm is het apparaat te dik om in aanmerking te komen voor Intels ultrabook-classificatie.

De 13z zal een gewicht hebben van 1,73 kilo en kent volgens Dell een accuduur van 7,5 uur. De 13,3-inch laptop zal verkrijgbaar zijn in het rood, zilver en roze. Het uiterlijk is verder aan te passen met Dells zogeheten Switch-covers. Wanneer en voor welke prijs de Inspiron 13z in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.