AMSTERDAM - Asus heeft een laptop aangekondigd met twee schermen. Ook de achterkant van het normale scherm is te gebruiken als touchscreen zodat het apparaat dichtgeklapt als tablet dienst doet.

Dat heeft Asus bekendgemaakt tijdens een presentatie op computerbeurs Computex in Taiwan.

De Asus Taichi is beschikbaar in 12,3 of 11,6 inch met een resolutie van 1920x1080 pixels en een Ivy Bridge Core i7-processor.

De laptop is gewoon als normale laptop te gebruiken, maar functioneert dichtgeklapt als tablet, omdat de buitenkant van het scherm een touchscreen is. De schermen werken overigens los van elkaar waardoor ze ook tegelijkertijd gebruikt zouden kunnen worden door twee personen.

Hoe Asus het probleem met kijkhoeken of trillingen op het scherm dan oplost, is niet bekend.

Verder zal de Taichi uitgerust worden met een 4G werkgeheugen, SSD, twee USB 3.0-poorten en een 5 megapixel-camera. Prijzen en lanceringsdata werden niet genoemd. Foto's van het apparaat zijn beschikbaar bij Engadget.

Transformer Book

Wel kondigde het bedrijf ook nog de Transformer Book aan. De nieuwe laptop borduurt voort op de Transfomertablets die al bestaan. Daar kan een toetsenbord toegevoegd worden aan de tablet. Bij de Transformer Book zit het toetsenbord in principe vast aan het scherm, maar het kan ook losgekoppeld worden.

Dan is het apparaat dus als tablet te gebruiken. De Transformer Book is beschikbaar in 11,6, 13 en 14 inch en heeft een Full HD IPS-scherm. Bovendien zal de laptop beschikken over een i7-processor, SSD en HDD en 4G werkgeheugen.

Zowel de Transformer Book als de Taichi draaien op Windows 8. De Transformertablets draaien allemaal op Android. Twee nieuwe tablets, de Tablet 610 en de Tablet 800, draaien op Windows 8 en werden ook op Computex gepresenteerd.

Asus Transformer Book en Taichi