AMSTERDAM - Acer heeft de eerste hybride ultrabook aangekondigd met een touchscreen. Ook toonde het bedrijf de eerste Windows 8-tablets.

Op techbeurs Computex in Taiwan kondigde Acer diverse producten aan.

Zo werd de Aspire S7 getoond, een ultrabook met een touchscreen die dus ook als ‘tablet’ gebruikt kan worden. Het scherm van de S7 kan 180 graden neergeklapt worden waardoor de gehele laptop plat op een bureau kan worden geplaatst.

Het bedrijf maakt naar eigen zeggen gebruik van een speciaal scharnier waardoor het scherm niet beweegt als het aangeraakt wordt. Ook moeten trillingen beperkt worden.

12 uur accuduur

De laptop komt uit in een variant met 13,3 inch en 11,6 inch. Deze modellen krijgen respectievelijk 12 en 9 uur accuduur meegeleverd en zullen beide beschikken over één thunderbolt-poort, twee usb-poorten en een sd-kaartlezer. De laptops zijn 12 millimeter dun.

Waarschijnlijk zal de S7 tussen de 999 en 1799 dollar moeten gaan kosten. Dat is afhankelijk van het schermformaat en bijvoorbeeld de processor.

Windows 8-tablets

Naast de nieuwe ultrabook onthulde Acer nog twee tablets die beide op Windows 8 zullen gaan draaien. De W510 en W700 zullen waarschijnlijk aan het eind van dit jaar op de markt verschijnen.

De W510 wordt door de fabrikant omschreven als een tablet die ook gebruikt kan worden in ‘productiviteitmodus’. Er zit een los toetsenbord bij het apparaat waardoor typen makkelijker moet worden en de accuduur wordt uitgebreid tot 18 uur.

Modi

Als het toetsenbord aan het scherm bevestigd is, kan deze bovendien ook als steun functioneren waardoor de W510 te gebruiken is in 'presentatiemodus'. Acer toonde tijdens de aankondiging bijvoorbeeld hoe een PowerPoint-presentatie bekeken kan worden terwijl de tablet op tafel staat.

De W510 krijgt een full HD 10.1 inch-scherm en moet tussen de 599 en 799 dollar gaan kosten. Lanceringsdata en eventuele Europese prijzen zijn niet bekend.

Wieg

Datzelfde geldt voor de W700 die 799 tot 999 dollar moet gaan kosten. Deze tablet heeft een groter 11,6 inch-scherm, is uitgerust met USB 3.0-poorten en Dolby Home Theater-geluid.
Opvallend is dat deze grote tablet beschikt over een soort wieg waarin de tablet vastgemaakt zit. Hierin kan het apparaat gedraaid worden zodat het gemakkelijker te bedienen is en de kijkhoek verbeterd, aldus Acer.