AMSTERDAM - Apple gaat Facebook in iOS 6 mogelijk een prominentere plek geven. Het sociale netwerk zal in de update een vergaande integratie krijgen zoals dat nu met Twitter het geval is.

Dat beweert TechCrunch.

Volgens de website zal Apple hier op 11 juni tijdens de Worldwide Developers Conference in San Francisco meer informatie over geven.

Met de Facebookintegratie wordt het voor gebruikers met een account bij het sociale netwerk eenvoudiger om foto’s, video’s en berichten te delen met hun vrienden.

Ook zou het makkelijker worden om in te loggen met apps die een Facebookaccount gebruiken.

Ervaring

Apple-CEO Tim Cook zei eerder deze week al in een interview dat hij wil dat mensen met een iPad of iPhone de best mogelijke Facebookervaring krijgen. Hij liet ook weten dat we hier binnenkort meer over zullen horen."Hou het in de gaten", aldus Cook.

In iOS 5 is micoroblog Twitter al geintegreerd, waardoor het makkelijker is om vanaf de  iPhone, iPad of iPod Touch te twitteren. Zo worden er onder meer gebruikersnamen en profielafbeeldingen van vrienden automatisch uit de contacten gehaald.

Winkels

Volgens website 9to5Mac gaat Apple in iOS 6 ook de digitale winkels App Store, iTunes en iBookStore vernieuwen. Het zou om grote veranderingen gaan die zich richten op het verbeteren van de interactiviteit bij het maken van aankopen in de online winkels.