AMSTERDAM – Panasonic heeft donderdag een nieuwe portable videospeler van 7 inch aangekondigd. Het apparaat doet qua vorm denken aan een portable dvd-speler en qua functie aan een tablet.

De portable videospeler staat op een vaste standaard, waardoor het apparaat de draagbaarheid van een tablet mist. Het toestel heeft uiterlijk meer weg van een portable dvd-speler met ingebouwd scherm.

De UN-W700, zoals Panasonic het apparaat gedoopt heeft, ontbeert echter een dvd-speler en lijkt wat functie betreft eerder op een tablet. Zo draait de mediaspeler op Android 2.3 en biedt hij toegang tot Google Play, waardoor het mogelijk is om ook games en andere apps te gebruiken.

Fotolijst
Panasonic ziet de UN-W700 echter vooral als een videospeler, die toegang biedt tot hd-video’s via Panasonics eigen Diga-systeem, een set-topbox waarmee Japanners films en tv-opnames naar het apparaat kunnen streamen. Ook kan het Android-apparaat worden gebruikt als digitale fotolijst.

De UN-W700 komt eind juli uit in Japan voor een vermoedelijke prijs van 360 euro. Of het apparaat ook buiten Japan wordt uitgebracht, is nog niet duidelijk.