AMSTERDAM – CM Storm heeft donderdag de Quickfire Pro aangekondigd, een mechanisch toetsenbord voor pc-gamers. Volgens de fabrikant reageert het keyboard razendsnel op input.

Het toetsenbord werkt idealiter via usb, waarbij de reactietijd volgens CM Storm een milliseconde bedraagt. Daarbij kunnen gamers alle toetsen tegelijk indrukken, zonder dat er input verloren gaat. Volgens de fabrikant is dat met name een handige functie voor spelers van strategiegames.

Aan de linkerkant van het keyboard beschikken de toetsen over rode verlichting, zodat ze ook in een donkere gameroom goed te zien zijn. Tevens beschikt het toetsenbord over een Windows-toets die vanzelf wordt uitgeschakeld als de gebruiker een game speelt, zodat de computer in het heetst van de strijd niet per ongeluk naar het bureaublad springt.

De usb-kabel van het mat afgewerkte toetsenbord kan los worden gekoppeld. Ook levert CM Storm een zogeheten ‘key puller’ mee, waarmee versleten toetsen vervangen kunnen worden. De Quickfire Pro komt eind juni op de markt voor een adviesprijs van 110 euro.