AMSTERDAM - Ikea heeft meer details gedeeld over de Uppleva, het tv-meubel met daarin een televisie, audiosysteem en blu ray-speler geïntegreerd.

In een video die Ikea online gezet heeft, worden diverse uitvoeringen van het meubel getoond. Ook is de afstandbediening en interface te zien.

Verder legt het bedrijf uit dat het een hybride tv-meubel wilde maken om te zorgen dat de televisie meer een onderdeel van de inrichting zou worden, ook moet het gemakkelijker zijn om kabels weg te werken.

Bij de Uppleva gebeurt dat in de poot van de tv die aan het meubel vastgemaakt is. Vervolgens zijn de kabels via speciale roosters op het meubel bereikbaar. De voorkant van de kastjes is gemaakt van een soort textiel zodat de opgeborgen settopbox of dvd-speler wel te besturen is zonder de kastjes open te zetten.

Uppleva

Draaibaar en interface

Het Zweedse bedrijf laat in de video ook zien dat er een draaibare variant komt, ondanks het feit dat de tv aan het meubel vast zit. De afstandbediening is uitschuifbaar zodat er volgens Ikea geen functionaliteit hoeft te worden opgegeven.

Uppleva

De interface van de Smart tv in het meubel ziet er simplistisch uit met vrij simpele icoontjes. Eerder werd al bekend dat de tv met internettoegang ongeveer twintig standaard apps zal krijgen, waaronder Youtube en radioapplicaties.

Uppleva

De tv wordt gemaakt door het Chinese TLC en zal een 1080p-scherm hebben en een verversingsfrequentie van 400Hz.

Verkrijgbaar

Ikea brengt de Uppleva al in juni uit in Zweden en in de herfst van dit jaar zijn Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal aan de beurt. Nederland moet nog wachten tot het voorjaar van 2013. De instapprijs ligt waarschijnlijk rond de 730 euro.

Uppleva