AMSTERDAM - Presidentskandidaat Mitt Romney heeft een grote blunder begaan door America in zijn eigen app te spellen als Amercia.

De applicatie With Mitt werd dinsdagnacht (Nederlandse tijd) gelanceerd en kreeg onmiddellijk heel veel aandacht op sociale media. Niet omdat de app zo baanbrekend is, maar vooral vanwege de spelfout.

In de app is het mogelijk om foto’s te maken en er een slogan voor Romney bij te plaatsen. Zo zijn de teksten 'I'm with Mitt' en 'I'm a mom for Mitt' beschikbaar. Bij één optie staat echter 'A better Amercia' in plaats van 'A better America'.

Zac Moffatt, de man achter de digitale strategie van Romney, gaat niet specifiek op de fout in, maar zegt wel dat de app alleen bedoeld was als een leuke manier om steun te laten zien. Nu zijn vooral de Democraten met de applicatie aan de haal gegaan om Romney belachelijk te maken.

Romney werd dinsdag officieel de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Door het behalen van 71 procent van de stemmen bij de voorverkiezingen in Texas, heeft Romney nu genoeg kiesmannen om officieel kandidaat te worden.