AMSTERDAM - Nederland heeft 16 miljoen bondscoaches, wordt wel eens gezegd. Iedereen heeft een mening over het spelletje, en zeker in de EK- en WK-zomers wordt er bij ieder bedrijf wel een poule georganiseerd om te kijken wie dé voetbalkenner van de afdeling is.

Vaak gaat dit gepaard met ingewikkelde inschrijfformulieren en een hoop administratieve rompslomp. Gebruikers die minder gedoe en meer fun willen, kunnen gebruik maken van de app Football Meister, die speciaal voor het aankomende EK een update heeft gekregen.

In de app kan worden meegedaan aan diverse poultjes, die challenges worden genoemd. Daarnaast kan worden deelgenomen aan bestaande challenges. Ook is er de mogelijkheid om samen met andere gebruikers een nieuwe challenge aan te maken.

Hierbij kan worden aangeven welke wedstrijden voorspeld moeten worden en welke prijs de winnaar krijgt. Naast het EK kunnen ook challenges worden gemaakt voor een enkele speelronde of bijvoorbeeld de play-offs voor promotie en degradatie.

De app biedt, naast de mogelijkheid om uitslagen te voorspellen ook live informatie, zoals gescoorde doelpunten en wissels van wedstrijden die de gebruiker heeft voorspeld. Desgewenst kan de app een push-bericht afgeven wanneer er is gescoord. Op deze manier is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Een nadeel aan Football Meister is dat alleen personen met een smartphone kunnen meedoen aan de poultjes. Een webinterface zou hier een goede uitkomst voor zijn.

Kortom

Euro 2012 Football Meister is een prima digitaal alternatief voor de EK-poules die er weer aan zitten te komen. Naast het EK is de app ook geschikt voor een Eredivisie-poule. Hiermee is de app ook na het EK nog goed te gebruiken. Helaas kunnen de poultjes alleen met de app worden gehouden. Een web interface voor mensen zonder smartphone zou hiervoor een goede oplossing zijn.

+ Digitale poule met directe uitslagen
- Zonder smartphone kan niet worden meegedaan

Eindoordeel: 8/10

Categorie: Sport
Platform: iOS, Android
Prijs: Gratis
Link: iPhone 
Link: Android