AMSTERDAM - Sony zal geen update naar Android 4.0 uitbrengen voor de Xperia Play. Problemen met de stabiliteit van het mobiele besturingssysteem op het toestel zouden hier de oorzaak voor zijn.

Dat laat Sony weten in een bericht op de Xperia-blog. Half april begon Sony de uitrol van Android 4.0 voor zijn Xperia smartphones.

Een aantal toestellen, waaronder de smartphone annex mobiele spelcomputer Xperia Play zou in juni aan de beurt zijn. De update naar Android 4.0 voor de Xperia Play is nu echter van de baan.

Het besluit is volgens Sony tot stand gekomen, onder meer naar aanleiding van tests van ontwikkelaars en gebruikers. Hieruit zou gebleken zijn dat de stabiliteit van Android 4.0 op de Xperia Play niet gegarandeerd kan worden, vooral tijdens het spelen van games.

Andere toestellen

In het blogbericht laat Sony weten dat de update naar Android 4.0 wel gewoon doorgaat voor de Xperia S, P en U. Eigenaren van een Xperia S zijn als eersten aan de beurt. Zij kunnen de update eind juni verwachten. De Xperia P volgt daarna.

Eigenaren van een Xperia U zullen tot het derde kwartaal van dit jaar moeten wachten.