AMSTERDAM – Het onlangs aangekondigde Ikea-meubel Uppleva met ingebouwde tv, blu-rayspeler en speakersysteem zal beschikken over een HD-tv met internettoegang en ongeveer 20 standaard applicaties.

Dat laat een woordvoerder van Ikea weten aan Gigaom.com.

Medio april maakte Ikea bekend dat de Uppleva binnenkort op de markt zal verschijnen. Klanten kunnen kiezen uit diverse schermformaten en soorten meubels om zo hun eigen pakket samen te stellen.

Volgens Gigaom.com zal het meubel uitgerust worden met een Smart TV van het Chinese TLC. De tv heeft een 1080p-scherm en verversingsfreqentie 400Hz. Er zullen ook standaard ongeveer 20 apps bijgeleverd worden, het aanbod verschilt per land.

Het gaat bijvoorbeeld om Youtube, Vimeo, Dailymotion en radioapplicaties. Bovendien krijgt de tv standaard een open browser. Het gaat mogelijk om Opera for TV.

2013

Ikea brengt de Uppleva al in juni in Zweden uit en zal in herfst van dit jaar verschijnen in Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. In het voorjaar van 2013 is Nederland aan de beurt.

De instapprijs zal rond de 730 euro liggen.