AMSTERDAM – Lenovo heeft dinsdag een nieuwe ultrabook aangekondigd. De ThinkPad X1 Carbon is bedoeld voor de zakelijke markt en heeft een behuizing van koolstofvezel.

De nieuwe ThinkPad X1 Carbon volgt de vorig jaar uitgebrachte ThinkPad X1 op. De koolstofvezelbehuizing is wat dunner en lichter gemaakt dan die van zijn voorganger: met een dikte van 18 millimeter en een gewicht van 1,36 kilo moet de laptop voldoen aan Intels eisen voor ultrabooks.

De X1 Carbon wordt uitgerust met Intels nieuwe Ivy Bridge-processors en beschikt over een 14-inch scherm met een resolutie van 1600 bij 900 pixels. Verder heeft het apparaat verlichte toetsen en een vingerafdrukscanner naast het touchpad. Ook usb 3.0-aansluitingen, een sd-kaartlezer en hd-webcam ontbreken niet.

Naast de nieuwe ultrabook, die in september voor een nog onbekende prijs op de markt komt, heeft Lenovo ook aangekondigd zijn huidige ThinkPad-modellen in de X-, T-, L- en W-series te voorzien van de nieuwste generatie processors van Intel. Deze nieuwe modellen zijn vanaf juni beschikbaar.