AMSTERDAM – HTC kondigde dinsdag de Desire C aan, een nieuwe smartphone met bescheiden specificaties, Android 4.0 en een mild prijskaartje.

Het nieuwe toestel valt buiten de One-serie die HTC onlangs uitbracht. De Desire C heeft dan ook een stuk minder imposante specificaties. Zo is het toestel uitgerust met een 600MHz-processor en is er slechts 4GB aan ingebouwde opslagruimte beschikbaar.

Daar staat tegenover dat deze capaciteit in dit geval wel is uit te breiden met microSD-kaartjes. Daarnaast biedt de Desire C 25GB gratis cloudopslag bij Dropbox, net als zijn duurdere broers uit de One-serie.

3,5 inch
Het nieuwe budgettoestel beschikt verder over een 3,5-inch scherm met een resolutie van 320 bij 480 pixels, terwijl men de 5-megapixelcamera kan gebruiken om foto’s te maken of video’s op te nemen in vga-kwaliteit. Het toestel weegt 98 gram.

Ondanks de bescheiden specificaties draait de Desire C wel op de nieuwste versie van Android en HTC’s eigen gebruikersinterface, Sense 4.0. Het toestel is vanaf juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229 euro.