AMSTERDAM - De geruchtenmachine rond nieuwe MacBook Pro's van Apple draait volop. De modellen krijgen Ivy Bridge-processors van Intel, zullen dunner zijn en krijgen een heel nieuw uiterlijk.

Dat is althans zo als de diverse geruchten die de afgelopen dagen in Amerikaanse media verschenen waar zijn.

Zo schrijft 9to5mac dat 'betrouwbare bronnen bij leveranciers' weten te melden dat de nieuwe MacBook Pro van 15-inch veel dunner zal zijn dan de huidige versies. Bovendien moet de laptop worden uitgerust met een Retinascherm net als de nieuwe iPad. Ook zullen er USB 3.0-poorten in verwerkt worden.

Nieuw uiterlijk

Volgens de bronnen van 9to5mac zijn de eerdere geruchten over het uiterlijk van de MacBook Pro niet waar. Het vernieuwde ontwerp zou niet gaan lijken op de MacBook Air, de Pro krijgt volgens de bronnen een heel eigen design.

Anonieme bronnen van Bloomberg bevestigen ook dat de nieuwe MacBook Pro's uitgerust worden met een HD-scherm en stellen dat de nieuwe Ivy Bridge-chips van Intel in de modellen verwerkt zullen worden.

Dat bleek maandag ook al uit een aantal benchmarks die online verschenen zijn.

De bronnen van Bloomberg spreken daarnaast over een snellere opstarttijd en een langere batterijduur. Ook wordt een nieuw ontwerp bevestigd waarbij de laptops vooral dunner zullen worden.

Juni

Zowel 9to5mac als Bloomberg verwachten de nieuwe MacBook Pro-modellen in juni tijdens WWDC, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Dan zou ook bekend moeten worden wanneer Mountain Lion uit zal komen. De nieuwe versie van het besturingssysteem OS X was al aangekondigd en gaat steeds meer naar de mobiele versie iOS toe.

Ten slotte meldt ABC News dat eigen bronnen de meeste geruchten hierboven bevestigen. Zij spreken in ieder geval van een Retinascherm en een nieuw uiterlijk.