AMSTERDAM – Bang & Olufsen heeft afgelopen weekend een nieuw speakerdock voor de iPad geïntroduceerd. Deze BeoPlay A3 moet altijd voor een stevig stereogeluid zorgen, ook als men de iPad een kwartslag draait.

Het nieuwe speakerdock van Bang & Olufsen (B&O) heeft een opvallende, driehoekige vorm, waar de iPad in moet worden gelegd. Hierdoor vormen de tablet en het dock als het ware een geheel, liet B&O afgelopen weekend tijdens een presentatie in de VS optekenen.

Door de driehoekige vorm zijn dock en tablet op verschillende manieren te gebruiken: zo kan men de ‘driehoek’ rechtopzetten om een film te kijken of plat neerleggen om een game te spelen.

Altijd stereo
Ingebouwde sensoren meten in welke oriëntatie de iPad gebruikt wordt en zorgen ervoor dat de juiste speakers worden aangestuurd. Hierdoor wordt men altijd getrakteerd op echt stereogeluid, aldus B&O, ook als de tablet een kwartslag wordt gedraaid.

De BeoPlay A3 beschikt verder over een ingebouwde accu die goed zou zijn voor vijf uur aan muziek. De Nederlandse prijs van het speakerdock is nog niet bekend, maar de Amerikaanse adviesprijs bedraagt 549 dollar.