AMSTERDAM – Acer heeft een nieuwe 24-inch monitor met ips-paneel aangekondigd. Het scherm zou vooral bedoeld zijn voor (hobby)fotografen en filmbewerkers.

De nieuwe B243PWL van Acer heeft een beelddiagonaal van 24 inch. Vooral de beeldverhouding valt op: met zijn resolutie van 1920 bij 1200 pixels conformeert de monitor zich aan de ouderwetse 16:10-beeldverhouding, die met name in de grafische wereld nog steeds populairder is dan de tegenwoordig gangbare 16:9-verhouding.

Acer stelt dat het scherm over het gehele beeldoppervlak een uniforme kleurtemperatuur laat zien, zelfs wanneer er vanuit een scherpe hoek naar gekeken wordt. Andere bijzonderheden zijn de 300-nits helderheid en de mogelijkheid om het paneel een kwartslag te kantelen.

De B243PWL is bovendien in hoogte verstelbaar. De monitor beschikt over aansluitingen voor vga, dvi en displayport. Wanneer het scherm precies naar Nederland komt, is nog niet bekend. In de VS, waar het apparaat alvast beschikbaar is, bedraagt de adviesprijs 329 dollar.